Stelt, G. van der

Accommodatie

Onbekend

Ammerstol – SPV’81  0-2      02-09-2017

Met een klinkende overwinning is de ploeg uit Polsbroek begonnen aan de eerste bekerronde. In een wedstrijd met de debutant op de zaterdag Ammerstol, was na negentig minuten speeltijd, 0-2 de einduitslag.

Op een veld met de uitstraling van een biljartlaken werd onder prachtig voetbalweer om 15.00 uur de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen genomen. Het was de geplaagde thuisploeg met veel vertrokken spelers gelukt om een volwaardige selectie neer te zetten en mee te blijven doen om het “echie”. Enkele oud-spelers en wat herintreders maakte het mogelijke om gewoon te starten in de beker en dadelijk de competitie.

Het waren in deze wedstrijd ook bij SPV de nieuwe gezichten die zich van de goede kant lieten zien. Het eerste doelpunt dat halverwege de eerste helft viel was er een uit het boekje. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant, via de voet van Mike van der Staal viel de bal op het hoofd van de inkomende Patrick Lanser; deze nieuwkomers opende hiermee de score (0-1). Ook de gastploeg kwam soms gevaarlijk voor het doel van de groen-witten maar hier waren het laatste man Jelle Hermens en doelman Johan de Vos die elkaar uitstekend aanvulden. Na de thee kwam er meer rust in het spel toen spits Jan Doeland na een flipperkast-actie in de zestien bij Ammerstol het tweede doelpunt maakte, (0-2). Dat het vizier bij de thuisploeg nog niet op scherp stond maakte dat het voor SPV een eenvoudige overwinning werd in een buitengewone sportieve wedstrijd.