23 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Woerden – SPV’81  6 – 0

De wedstrijd tussen ‘nieuwkomer in de 4de klasser’ Woerden en SPV’81 eindigde in een duidelijke overwinning voor debuterende zaterdagploeg. De ploeg uit Polsbroek had na enkele goed voetballende wedstrijden in de beker niets in te brengen tegen de veel beter acterende thuisploeg. Een collectieve off-day was de verklaring van de nieuwe trainer Raymond Lantinga. Het was vanaf de aftrap een gedreven Woerden waarin alle spelers direct fel uit de startblokken vertrokken. Binnen enkele minuten wisten ze al enkele kansen te creëren waarin een doelpunt niet onverdiend had geweest. Vanaf de aftrap was het een oneerlijke strijd met het speelbeeld van een team met twee spelers meer in het veld. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar zette de ploeg uit Woerden veel druk en toonde de wil om ten koste van alles te willen winnen. De bezoekers kwamen zowel individueel als collectief veel te kort. Ondanks een periode van 20 minuten waarin SPV de gelegenheid had om de wedstrijd enigszins naar zich toe te trekken waren het de Woerdenaren die de score openden en nog voor de rust een overduidelijke 4-0 op de klok zette. Het was een opstapeling van persoonlijke fouten die hier debet aan was. Dat er in de tweede helft slechts twee doelpunten door de gastploeg werden gemaakt was meer aan Woerden te wijten dan aan de groen-witten. Een lesje nederigheid en een lijstje verbeterpunten was na de wedstrijd het enige dat meegenomen kon worden richting Polsbroek. Een wedstrijd om snel te vergeten.