Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd voor seizoen 2017 - 2018 was ondanks het verlies van SPV ‘81 met 0-5 tegen NSV ’46 er één om lang te onthouden. De belangen bij de bezoekers waren erg groot, ze konden het kampioenschap pakken door te winnen. Tig kilometer verderop in en tegen Kamerik namelijk had Aarlanderveen een overwinning nodig met drie goals meer verschil dan NSV'46 bij SPV'81, maar daar kwam Aarlanderveen bij lange na niet bij in de buurt. In de rust was de spanning eigenlijk al verdwenen gezien de tussenstanden van 3-2 (in Kamerik) en 0-2 (Polsbroek). De schrik sloeg wel even toe bij het in grote getale meegereisde publiek van de ploeg uit Noorden, toen het bericht uit Kamerik kwam dat Aarlanderveen in de éérste minuut al scoorde. Toch was dit van kort duur door een doelpunt van NSV in derde minuut van de wedstrijd, tegen gastploeg SPV. Het betere spel van de bezoekers voorspelde al vanaf het éérste fluitsignaal een ruime overwinning. Maar, dat moest natuurlijk nog wel even gebeuren, een lastige opgave tegen de altijd stug verdedigende ploeg uit Polsbroek. Toen na de thee de spanning bij de noordelingen verdwenen leek ging het eigenlijk best soepel. Met uitzondering van slechts enkele kansen voor de thuisploeg was het veel eenrichtingsverkeer op het veld. Hoogtepunt in de wedstrijd voor SPV ’81 was absoluut de publiekswissel voor keeper Johan de Vos en Spits Jan Doeland die beide het volgend seizoen wel beschikbaar blijven maar geen onderdeel meer uitmaken van de vaste spelersgroep. Toen na een strafschop in de negentigste minuut de 0-5 op het scorebord verscheen vond de uitstekend fluitende leidsman Hr. J. van Drunen het welletjes en barste het feestgeruis los. Een terechte kampioen en zeker derde klasse waardig. Onder tropische omstandigheden werden de schaal met de medailles en bloemen uitgereikt en bleef het nog enige tijd onrustig bij de voetbalvereniging uit Polsbroek. Toen rond zessen de rook opgetrokken was bleek de laatste bus richting kampioensfeest in Noorden net vertrokken.