Datum

17 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Dat er uiteindelijk een puntendeling zou plaatsvinden was tot in de laatste minuut ongewis maar wel een terechte verdienste na gedane arbeid. De ongemeen harde en koude wind speelde een belangrijke rol in de wedstrijd van de middenmoter tegen de staartploeg. Door deze omstandigheden was werklust en strijd een belangrijk bestanddeel in het treffen tussen Woubrugge en SPV’81. Ondanks de straffe tegenwind wist de ploeg uit Polsbroek dat voor deze gelegenheid in het blauw gestoken was, nog voor de rust te scoren. Het was Tjardy Verkerk die een assist van Ivo Sluijs op juiste waarde wist te schatten en na een kwart wedstrijd de 0-1 liet aantekenen. Een schot van Woubrugge op de lat was het enige echte wapenfeit tot op heden. Toen Ivo Sluijs tien minuten na het opwarmen en de thee vanuit een vrije trap andermaal de bal in het Woubrugse doel schoot leek de wedstijd slechts een oefenpotje te worden. Niets was minder waar, dat bleek toen na een wissel en wat doorschuiven de thuisploeg vol in de aanval ging en met veel druk naar voren de verdediging van de gasten regelmatig in verlegenheid bracht. Een tegendoelpunt was aanstaande, na zestig minuten werd de aansluittreffer gemaakt en door het angstig inzakken van SPV leek een tweede treffer voor Woubrugge dichterbij dan een score voor SPV. Het waren zelfs twee doelpunten die in respectievelijk de 72st en 73ste  minuut vielen, 3-2. Met alle lucht en strijd die nog in de Polsbroekers zat werd in het laatste kwartier alles op alles gezet om er toch nog een puntje uit te slepen. Toen de beste man van het veld in gedaante van Ivo Sluijs in de laatste minuut met een prachtige lob vanaf twintig meter de keeper van Woubrugge liet blozen was de puntendeling een feit.