7 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Floreant – SPV’81 3 – 0

Wederom is het SPV niet gelukt om het puntloze begin van de competitie te doorbreken. De uitwedstrijd tegen Floreant uit Boskoop eindigde met een nederlaag van 3-0. Dat het een lastige pot zou worden tegen de degradant uit de derde klasse, was wel te verwachten, volgens SPV-trainer Raymond Lantinga. Een vanaf de aftrap gedreven thuisploeg liet niets aan duidelijkheid over, kans op kans resulteerde in de 11de minuut in de openingstreffer. Dat de bezoekers daarna de schade wist te beperken was met name te danken aan de doelman van de groenen. Zelfs enkele bescheiden kansen op een gelijkmaker kwamen langs. Met name de hard werkende Mike van der Staal was dicht bij de gelijkmaker. Een gevoelige tik werd door Floreant uitgedeeld middels een tweede doelpunt in de 44ste minuut, 2-0. Toen na de thee een soort berusting over de ploeg uit Boskoop hing wisten de bezoekers nog enkele malen gevaarlijk voor het doel van Floreant te komen. Het lukte aanvallers Jan Doeland en Sander Koolwijk niet om de aansluittreffer te maken. Een derde doelpunt in de 66ste minuut gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot. Zelfs een troostdoelpunt, enkele minuten voor het eindsignaal was SPV, ondanks dat spits Sander Koolwijk één op één tegenover de Floreant-doelman stond, niet gegund. Het grote verschil in handelingssnelheid tussen de teams was de oorzaak van de duidelijke overwinning van Floreant op de ploeg uit Polsbroek.