Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Dat het een lastige wedstrijd zou worden was door iedereen op voorhand wel te onderschrijven, de koploper tegen de staartploeg. Dat het verschil zich zou beperken tot één doelpunt was voor de bezoekers een terechte verdienste maar slechts een schrale troost na negentig minuten voetbal. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd maar ging erg slordig om met de geboden kansen. De stugge verdediging van de ploeg uit Polsbroek was niet voornemens om de te behalen periodetitel door Gouda op een presenteerblaadje aan te bieden. Het was zelfs SPV die in de dertigste minuut de score opende met een aanval uit het boekje. Een assist vanaf de vleugel van Thomas Spelt op spits Aris van der Vlist werd door genoemde spits ook feilloos ingeschoten (0-1). Het overstapje van aanvoerder Martijn de Heer mag hierbij ook niet onvermeld blijven. Een wakker geschrokken Gouda ging hierna met nog meer druk naar voren spelen en de kansen stapelde zich in snel tempo op. Een megakans voor Gouda in de 35ste minuut was de inleiding voor het hoogtepunt in de wedstrijd voor de koploper. Het was een bevlieging die slechts 10 minuten zou duren en tevens het einduitslag zou opleveren. Een solo van Goudaspeler Daan de Heer vanaf de middenlijn resulteerde na een slalom in de gelijkmaker. Een prachtig doelpunt, waarvan iedere speler droomt om er zo één te maken. Toen in de 44ste minuut Hassan Ouahabi de 2-1 inschoot en de thee zich aanbood was het mooiste voetbal wel gespeeld. Een rommelig tweede helft met daarin ook diverse kansen voor SPV bracht geen verandering meer in de stand. De wissels Dave Koolwijk en Niek de Wit konden daar ook geen verandering in brengen. Jammer, noodinvaller Johan de Vos (voor de geblesseerde Martijn de Heer) had zich met een inschuiver in de 88ste minuut onsterflijk kunnen maken.