SPV'81 - Linschoten 2-5 - https://www.spv81.nl/

SPV'81 - Linschoten 2-5

SPV '81 1

2 - 5

Linschoten 1

Competitie

4e klasse B

Datum

1 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Van lange halen en korte lontjes

Nog geen vier minuten waren er gespeeld of de thuisploeg keek tegen een 0-2 achterstand aan. Al binnen de minuut lag de bal door toedoen van Linschoten-aanvoerder Sam da Cruz achter doelman Jeroen Both. Joey van Kouwen speelde hierbij de rol van aangever. De Polsbroekers schrokken terstond wakker en trachtten meteen iets terug te doen. Ivo Sluijs zag zijn poging strandden op de handen van Jan-Willem Doornenbal en kon slechts een hoekschop laten noteren. Een slechte terugspeelbal van verdediger Rens Wiltenburg gooide hierna opnieuw roet in het eten. Da Cruz onderschepte de bal en vanaf nog geen halve meter van de achterlijn deponeerde hij de bal met veel gevoel voorbij de eerste paal en ter hoogte van de tweede paal achter de doellijn; 0-2. Bij Linschoten leek men verbaasd en tevreden over de positieve ontwikkeling van de wedstrijd en leunde men meteen wat achterover. De thuisploeg probeerde iets terug te doen en ondanks alle onzuiverheden in de combinaties leverde de getoonde ijver in de 17e minuut resultaat op. Vanaf de rechtervleugel liet Martijn Hakkenberg een boogbal los die over Doornenbal heen aan de binnenzijde van het zijnet insloeg; 1-2.

Moed

De gastheren putten er zichtbaar moed uit, maar de Linschoten-verdediging onder leiding van Bram Elenbaas gaf geen krimp. De Polsbroekers op hun beurt namen wat minder risico en loerden op de lange bal van achteruit om zo de gelijkmaker te kunnen binnenslepen. In de 26e minuut bood balverlies van verdediger Tjardy Verkerk aan Sam da Cruz de gelegenheid zijn hattrick te voltooien. In een rush snelde Da Cruz richting de verbaasde doelman Both en was de 1-3 een feit. Met aanvoerder De Heer als dirigent op het middenveld legde de thuisploeg zich vooralsnog niet neer bij de ontwikkelingen. Ivo Sluijs kwam tot een schot dat een corner opleverde, schoot een keer rakelings over en zag zijn teamgenoot Sander Koolwijk van schrik een plotselinge kans laten lopen. Tussen de bedrijven door toonde doelman Jeroen Both zijn klasse door zich onverschrokken voor de voeten van de Linschotense belagers te werpen en Da Cruz van een vierde treffer af te houden. Met de rust was er nog steeds sprake van een wedstrijd.

Tandje bij

Bij SPV had men schijnbaar besloten iets meer kracht in de strijd te werpen. De scheidsrechter liet duidelijk blijken dit niet op prijs te stellen en beloonde Ivo Sluijs al snel met een gele kaart als teken voor de grens die hij wenste te trekken. Onder het licht van de ontstoken veldverlichting probeerde SPV de opgelopen marge te verkleinen. Dat gelukte na een uur spelen bijna. Nadat doelman Doornenbal twee inzetten op rij -van zowel Koolwijk als Sluijs- had gepareerd, werkte Sander Koolwijk de bal in de scrimmage over de doellijn. Arbiter Van Diest keurde de treffer af wegens hands van de schutter. Drie minuten later brak ter hoogte van de dug-outs een ware veldslag uit. Aanleiding was  een meningsverschil over het recht om in te gooien. Dat escaleerde. Een natrappende beweging (geel voor Isa Kurt), een slag met de grensrechtersvlag (rood voor assistent-scheidsrechter Van Geerenstein) en een worsteling (hoofdrol voor elftalleider De Vos) later, liet de scheids de gemoederen even bedaren in de kleedkamers. Kurt keerde niet terug (vervanger Van der Bent) en Linschoten-voorzitter Mooij hanteerde de vlag.

Zonder respect geen voetbal

Voor de neutrale toeschouwer was het een ervaring om te zien welke spelers zich als vredestichters opwierpen! Het reclamebord met de tekst ‘respect’ had enkelen zichtbaar tot inkeer gebracht. Met de 70e minuut op het scorebord werd de partij hervat alsof er niets gebeurd was. De doelpunten vielen in een korte tijd als rijpe appelen. Eerst deed Jesper Kleiweg de partij op slot op aangeven van Tom Clements; 1-4 (72e min), waarna SPV’s Twan Koorevaar er nog geen minuut later 2-4 van maakte met een fraaie inzet. Weer 2 minuten later bracht Daan Roozenboom de eindstand op 2-5. Langs de lijn deden de weinige toeschouwers moeite een analyse van de gebeurtenissen te maken, maar dat was met de chauvinistische brillen op geen gemakkelijke opgave. Op het speelveld verscheen Niek de Wit nog, haalde aanvoerder Martijn de Heer nog een ‘mopperkaart’ binnen en kreeg de Linschotense invaller Van der Bent eveneens een gele prent. Nadat Koorevaar nog een poging van zijn schoen over had zien vliegen en Van der Bent de linkerpaal naast Jeroen Both had getroffen, hield de scheidsrechter het voor gezien.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!