Datum

10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het leek een uitgelezen gelegenheid om de laatste positie op de ranglijst vaarwel te zeggen. Terwijl de overige ploegen van hun rust genoten, speelde SPV de inhaalwedstrijd tegen het ook in de onderste regionen vertoevende Moordrecht, een gemêleerd gezelschap dat nog doende is een team te worden tijdens het eerste jaar in het zaterdagvoetbal. Tijden het eerste kwartier waren de beide team vooral bezig met zichzelf. In de gebieden voor de beide doelwachters speelde zich hoegenaamd niets af. De bezoekers noteerden een tweetal hoekschoppen en een inzet van Massaoudi die SPV-doelman Both op de proef stelde.

Weinig overzicht

Dat deed de Polsbroekse aanvoerder en middenvelder Martijn de Heer in de 19e minuut aan de overzijde. Zijn boogbal werd door Davey van den Berg op schitterende wijze uit de bovenhoek getik en leverde slechts een hoekschop op, een van de zes van de eerste helft. Hoewel de bezoekers zich technisch bekwamer toonden dan de SPV’ers, wist de thuisploeg toch een licht veldoverwicht te realiseren. Dat leidde tot de nodige doelkansen die door te gehaast acteren werden gemist. Zo schoot Tjardy Verkerk uit een corner net langs de eerste paal (23e min) en liep Sander Koolwijk te ambitieus voorbij de bal bij weer een hoekschop (28e min). Ook Aris van der Vlist zag even later dat het handje van de goalie een treffer in de weg stond. Toch was er nog voor de thee loon naar werken. Sander Koolwijk verzilverde de hem door Van der Vlist geboden gelegenheid tot scoren; 1-0. (42e min).

Open strijd

Na de hervatting kreeg de wedstrijd een nog opener karakter. Het lange speelveld leverde in het eerste kwartier letterlijk kansen over en weer op. Aanvoerder De Heer werd door Ivo Sluijs voor de vijandelijke doelman gezet met een knappe steekbal (slechts een hoekschop) en Sander Koolwijk zag na 55 minuten de meegekomen Martijn Hakkenberg over het hoofd en schoot naast. De bezoekers stelden daar een solo van de technisch begaafde rechterspits Abdelhak en een venijnig schot van Stefan Bos tegenover. Vier mogelijkheden die de stand niet veranderden. Dat gebeurde precies op het uur, toen de Polsbroekse defensie volledig overlopen werd na verloren duels ter hoogte van de middenlijn. Clint Boer strafte deze verdedigende zwakte eenvoudig af; 1-1.

Lang speelveld

Met ballen in de diepte trachtte de thuisploeg hierna succes af te dwingen en dat leverde spits Koolwijk in de ondertalsituatie die steeds zijn deel was zowaar wat kansjes op. Hij kopte uit een hoekschop over (62e min) en schoot 4 minuten later hard naast. Ook nu miste hij het overzicht om invaller Thomas Spelt erbij te betrekken. De vermoeidheid sloeg met name aan Polsbroekse zijde toe. Kilometervreter De Heer die zowel in verdedigende als in aanvallende zin bergen werk verzette kwam er doorheen te zitten, terwijl anderen ‘het eind van het Latijn’ omzetten in commentaar op de arbiter. Dat was tot tweemaal toe goed voor een vrije trap tegen. De Moordrechtenaren voelden dat er meer te halen was en na een tweetal wissels, bleek een op snelheid gestoelde tegenstoot van Abdakar toereikend om de maker van de eerste Moordrechtse goal zijn kunstje ten tweede male te laten verrichten. De SPV-verdediging zag er ‘niet goed’ uit; 1-2 (74e min). De thuisclub was hierna niet meer bij machte het tij te keren. De betere kansen waren nog voor Moordrecht.