2 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

SPV’81-De Rijnstreek 2-2

De laatste positie overdoen aan de ploeg uit Nieuwerbrug was geen optie. Die immers stonden vijf punten los. Het gat verkleinen leek het hoogst haalbare. Daar leek het na 71 minuten voetbal op uit te draaien. Op dat moment bracht Sander Koolwijk de Polsbroekers op een 2-1 voorsprong nadat even voordien Thomas Spelt met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker had gezorgd. De bezoekers leken niet van zins zich bij een nederlaag neer te leggen en daardoor ontspon zich een eindspel dat het meest aantrekkelijke deel van de ontmoeting werd. Beide verdedigingen werden genoodzaakt zich als een gatenkaas te manifesteren, omdat de wedstrijd een open karakter kreeg en tot het laatste fluitsignaal zou houden. Binnen vijf minuten leverde dit de roodzwarten een gelijkmaker op. Doelman Jeroen Both incasseerde eerst nog een gele kaart wegens appeleren en wegtrappen van de bal, omdat hij het oneens was met de vrije trap die gegeven werd wegens het terugspelen van de bal door een verdediger. Deze vrije trap werd via de tien man sterke muur over de doellijn geschoten; 2-2 (76e min). Een kwartier lang vol slordigheden, kansrijke situaties voor beide doelen, gele kaarten en misverstanden volgde nog. Daarin was een bijzondere rol weggelegd voor de arbiter die het strikken van zijn veters de voorkeur gaf boven het sussen van een klein brandje in het Polsbroekse strafschopgebied. Dat doofde schijnbaar door gebrek aan belangstelling. De Polsbroekse doelpogingen leden in deze fase schipbreuk. Invaller Djardy Verkerk schoot in de rebound naast, de Rijnstreekse doelman Schonewille kon zich ongestraft een misser permitteren en aanvaller Twan Koorevaar schoot in kansrijke positie naast. Dat deden de Nieuwerbruggers in blessuretijd echter ook een keer.

Weinig te genieten

Na twee eerder afgelastingen troffen de strijders om de laatste positie zich op deze carnavalsmiddag. De bezoekers van de optochten kregen gelijk. Er was weinig te genieten langs de lijn. Van aantrekkelijk voetbal was geen sprake en het waren de bezoekers die de beste mogelijkheden wisten te creëren. Met enig fortuin hield doelman Both zijn domein schoon. De bezoekers die in Kendrick de Vink de gevaarlijkste pion hadden misten het doel een aantal malen op een haar. Aan de zijde van de thuisclub werden de mogelijkheden louter gecreëerd op basis van de verre uittrappen van hun doelman. Van enige opbouw dan wel gebruik van de vleugels was geen sprake. Sander Koolwijk kopte vanuit de kluts net naast en Dave Koolwijk leverde een schot af in de linkerbenedenhoek dat tot hoekschop kon worden verwerkt door Schonewille. Twan Koorevaar opende onderwijl het gele kaartenbal en het aantal blessures liep gaandeweg op. Op basis van de krachtsverhoudingen mochten de bezoekers bij het rustsignaal nog de meeste aanspraak maken op een voorsprong. Dat die er niet kwam was te wijten aan een reuze misser van De Vink -rakelings naast in de 39e minuut- en een ultieme ingreep van de SPV-defensie waardoor Danny Pouw slechts tot een krachteloos schot kon komen. De weinige toeschouwers waren in de pauze verwonderd dat ze zo weinig hadden gezien.

Ban gebroken

Zeven minuten had De Rijnstreek nodig om de wedstrijd open te breken. Uit een vrije trap van Jack Sluijk belandde de bal in de drukte bij de verste paal en daar sloeg verdediger Bob Harmsen toe; 0-1 (52e minuut). Het zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Plotseling waren de gastheren initiatiefrijker, wilskrachtiger en erop gebrand zich dit niet over hun kant te laten gaan. Twee gevaarlijk ogende rebounds na een hoekschop en een mogelijkheid van Twan Koorevaar op aangeven van Sander Koolwijk verdienden beter lot en dat gold ook voor het lobje van diezelfde Koolwijk. Invaller Verkerk zorgde vanaf de flank voor meer aanvalskracht en in de 61e minuut raakte Koorevaar van afstand de lat boven Schonewille. Voor De Rijnstreek was dit uitstel van executie, want binnen vier minuten werd de stand omgekeerd en ging SPV’81 aan de leiding door Spelt en Koolwijk; 1-2 (71e min). In een rommelig slot vergoedde de spanning nog enigszins het gebrek aan kwaliteit; 2-2.