23 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

VEP-SPV’81 4-3

Een reservekeeper aan boord is wel zo gemakkelijk. Bij het Woerdense VEP ontbrak deze functionaris. Doelman Versteegt raakte bij de verrassende 1-0 voorsprong van de Polsbroekers (doelpuntenmaker Koolwijk) dusdanig geblesseerd dat hij niet verder kon. Veldspeler Mitchel Nap trok de handschoenen en het tenue aan. Ook Koolwijk moest zich laten vervangen door Thomas Spelt. VEP had even tijd nodig om van de schrik te bekomen en was na 24 minuten dicht bij de gelijkmaker. Nils Peters schoot de vrije trap op de paal, maar dat was uitstel van executie. De gelijkmaker kwam toch snel door Joost Brugman; 1-1. Nog voor de rust zorgde Tim van der Vlugt ervoor dat de ruststand 2-1 in Woerdens voordeel werd. Ook in de tweede helft was VEP de bovenliggende partij. Na een uur spelen werd Max Willebrands gevloerd binnen de beruchte lijnen en de penalty werd door Joost Brugman benut; 3-1. Ook werd het nog 4-1. Het venijn zat voor de thuiscub in de staart. Net voor het einde kreeg SPV er een penalty toegewezen na een overtreding op Spelt (4-2 door Twan Koorevaar).  Vep moest verder met tien man, omdat Van der Steen na een tweede gele kaart kon vertrekken. Willebrands schoot nog namens VEP op de paal, waarna Jeroen Hogenes nogmaals aan de noodrem trok; rood. Toen waren er nog negen Woerdenaren. Ook deze penalty werd door Koorevaar benut en zo moest VEP verder met 9 man bij een stand van 4-3. Met een geblesseerde Daalhuizen daalde het spelersaantal bij de gastheren nog tot acht en een half. Voor SPV was de tijd tekort om daar nog meer van te profiteren.