4 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Rohda ’76 – SPV ’81  1 – 2

Eindelijk werd de ban gebroken voor SPV ’81 uit Polsbroek, de eerste overwinning in het nieuwe seizoen was het resultaat van de uitwedstrijd tegen Rohda ’76 in Bodegraven. Nog voordat de klok de eerste minuut aangaf lag de bal al in het doel van de thuisploeg. Het was Mike van der Staal die de veroverde bal ontving en op handige wijze de verdedigers van Rohda passeerde en ook de doelman negeerde, 0-1. De attente SPV-goalie wist in de minuut daarna een snelle gelijkmaker te voorkomen. De aangeslagen thuisploeg ging volop in de aanval om het “foutje” te corrigeren en gaf daarbij ook wat ruimte voor kansen voor de bezoekers weg. Dat resulteerde in de zestiende minuut in een tweede doelpunt, door spits Jan Doeland. De emoties en frustraties van de thuisploeg waren zeer bepalend in het vervolg van de wedstrijd. Veel verbaal geweld richting de scheidsrechter, van spelers en trainer, haalde wel veel van de glans die het voetbalspel doorgaans heeft. Toen na de thee en tien minuten voetbal de aansluittreffer viel was voor Rohda zeker nog niets verloren. Na veel kansen voor zowel SPV als Rohda eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de bezoekers met 1-2. Een resultaat op basis van veel inzet en de wil om te winnen in combinatie met respect voor tegenstander en leidsman.