Verklaring Omtrent het Gedrag - SPV '81

Verklaring Omtrent het Gedrag

Verklaring Omtrent het Gedrag en SPV’81

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waaruit blijkt dat iemand geen strafbare feiten op zijn of haar naam heeft staan. Het gaat hierbij om strafbare feiten die relevant zijn voor het doel waarvoor de VOG is aangevraagd.

Vaak wordt een VOG aangevraagd omdat een nieuwe werkgever of sportvereniging dit verplicht stelt. Met een VOG beperken werkgevers of verenigingen het risico dat ze iemand aannemen of toelaten die niet betrouwbaar is in het werk dat die persoon gaat doen. Het gaat hierbij over het algemeen om functies waarin deze persoon macht heeft. Denk bijvoorbeeld aan werk met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen of kinderen of financiële middelen. Voor sommige functies is een VOG zelfs wettelijk verplicht, bijvoorbeeld voor leraren, gastouders of medewerkers van een kinderopvang. Kinderen zijn een kwetsbare doelgroep en worden met een verplichte VOG extra beschermd.

Bij voetbalvereniging SPV’81 zijn alle jeugdtrainers en jeugdleiders door het ministerie van Veiligheid en Justitie gescreend op het omgaan met minderjarigen en  in het bezit van een VOG voor dat doel. SPV’81 onderstreept hiermee het belang van een VOG en zet zich volledig in voor een eerlijk en veilig sportklimaat.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!