Datum

16 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een waar keldergevecht in de 4e klasse C West 2 is het SPV die met de volle winst de winterstop ingaat. Op een prima maar enigszins zwaar speelveld was de ontmoeting tussen de twee dorpsploegen zoals je dat zou verwachten. Het was een wedstrijd waarin strijd met de hoofdletter S geschreven diende te worden en waarin voetbaltechnisch weinig schoonheid in te ontdekken viel. Dat de thuisploeg vanaf de aftrap de intentie had om de punten thuis te houden was vlot zichtbaar. De aanvallen volgde elkaar snel op en ook diverse kansen werden gecreëerd. Het doelpunt van Jesse Kwakkenbos na een prachtige assist van Ivo Sluijs in de 44ste minuut was dan ook meer dan verdiend. Een verdiende beloning na een halve wedstrijd met de meeste strijd op de helft van de bezoekers uit Nieuwerbrug. Groot was de verrassing toen na de thee de zwaar bevochten voorsprong op knullige wijze uit handen gegeven werd. In de 50 en 58ste minuut was het Rijnstreek die het niet resoluut uitverdedigen van de groen-witte afstrafte met twee onomstreden doelpunten, 1-2. Aangeslagen maar met opgestroopte mauwen herpakte SPV zich weer en met nog een kwartiertje op de klok was het wederom Jesse Kwakkenbos die het doel wist te vinden en de stand weer gelijk trok. De beslissing viel in de slotminuten middels een strafschop. Een behoorlijke overtreding in “de zestien” op Jesse Kwakkenbos lag daar aan ten grondslag. Toen Jan Doeland in de negentigste minuut het winnende doelpunt maakte was de overwinning een feit. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning voor SPV en kreeg de ploeg loon naar werken en de daarbij behorende drie punten.