Datum

3 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een kansenfestival van negentig minuten werden de punten verdeeld tussen twee ploegen, waarbij het begrip “afronden” niet op het lijstje tijdens de voorbespreking voorkwam. De tegenstelling was groot in vergelijking met de uitwedstrijd voor de ploeg uit Polsbroek. Speelden de ploeg in augustus bij Woerden op een biljartlaken, nu was het werkvoetbal op een zwaar maar eveneens vlak veld. Met de nieuwe trainer Gert Alblas aan het roer en ‘n wat andere invulling van posities van enkele spelers was het vanaf het eerste fluitsignaal een gemotiveerd SPV dat duidelijk iets had recht te zetten. Met veel aanvalsdrift van beide teams was het voor het publiek een attractieve wedstrijd waarbij de meeste meters voor de scheidsrechter waren. Het was de zeer onfortuinlijke Martijn de Heer die in de 18de minuut zijn meeverdedigende actie beloond zag worden met een eigen doelpunt. Met zoveel doelrijke kansen mag het een wonder heten dat de thee slechts met 0-1 gehaald werd. Het vervolg begon veelbelovend voor de bezoekers uit Woerden. Toch slaagde de jonge ploeg er niet in om het verschil in technische vaardigheden om te zetten in doelpunten. Toen Ivo Sluijs in de 73ste minuut na een geweldig afstandsschot van ruim twintig meter de doelman van de Woerdenaren de bal uit het doel liet halen, was het balans volledig hersteld. Met deze gelijke stand was het nog een kwartier een kansenregen zonder resultaat. Dat de einduitslag voor de thuisploeg voelde als een overwinning behoeft geen toelichting.