Datum

10 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na het laatste fluitsignaal was het de ploeg uit Bodegraven die met een overwinning van 0-2 en dientengevolge met drie punten richting kleedkamer vertrok. Dat het een lastige wedstrijd zou worden voor SPV was wel te verwachten na de vorige wedstrijden tegen opponent Rohda. De wedstrijden van de afgelopen jaren viel voor de bezoekers veelal in resultaat negatief uit. Dat de ploeg uit Bodegraven gewaarschuwd en licht getergd was werd vanaf minuut één duidelijk zichtbaar. Alle neuzen naar voren en volop in de aanval. Diverse kansen boden zich aan maar de SPV-keeper Johan de Vos wist de eerste twintig minuten zijn doel schoon te houden. Toen was het toch raak, mede door knullig uitverdedigen van de groenen uit Polsbroek, 0-1. Ook SPV wist enkele malen gevaarlijk voor het Rohda-doel te komen, maar het vizier van spits Sander Koolwijk stond niet op scherp. Een kopbal net over en een schot net naast waren de grootste wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste vijfenveertig minuten. Toen na de thee SPV nog enkele malen de keeper van Rohda liet strekken leek een omslag aanstaande. Er brak een periode aan waarin er zichtbaar sprake was van een balans in de wedstrijd. Toen na veel pressie Rohda in de zeventigste minuut de 0-2 liet aantekenen, stroomde langzaam het geloof in een beter resultaat uit de ploeg van oefenmeester Gert Alblas. De afwezigheid van enkele basisspelers door vakanties en blessureleed had zijn tol geëist.