Datum

24 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op de koude zaterdagmiddag 24 november trad Moerkapelle thuis aan tegen SPVˊ81 uit Polsbroek. SPV is één van tegenstanders waar Moerkapelle al jaren tegen speelt en de laatste jaren, sinds 2015, niet meer van heeft weten te winnen. Dus was er vanmiddag voor Moerkapelle veel aan gelegen om, na twee nederlagen op rij, de punten weer eens thuis te houden.

Dat zag er van meet af aan ook al goed uit, want vanaf de aftrap ging de bal naar Van Nieuwkoop die direct een pass gaf op de snelle Koorevaar. Die op zijn beurt de rush afronde met een perfecte voorzet op Van Dam. Hij zette Moerkapelle binnen 20 seconden op 1-0. Een onverwacht goed begin voor de thuisploeg. SPV was enigszins geschrokken door deze vroege treffer, maar herpakte zich goed en binnen het kwartier hadden de groen-witte de gelijkmaker kunnen scoren. Uit een goede voorzet van Ivo Sluys vanaf links werd bal door Thomas Spelt op de lat gekopt. Moerkapelle zette meteen daarna door en had het betere van het spel. Het was Van Nieuwkoop die in de 20ste minuut vanuit een corner bij de eerste paal de 2-0 knap binnen kopte. Vlak erna kreeg Verweij al de kans om de deur geheel dicht te doen. Een vrije schietkans belandde in de handen van de keeper. In de 37ste minuut was het wederom Verweij die na een rush zijn schot op de lat zag belandden. Vlak voor rust kreeg SPV ˊ81, vanaf links, nog een keer de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de spits kwam hiervoor net iets te laat. Zo gingen beide partijen de rust in met, gelet op het spelbeeld, een verdiende voorsprong maar zeker nog geen gelopen race voor Moerkapelle.

De grootste kans op 3-0 kreeg Moerkapelle via Van Dam enkele minuten na de thee vanuit een vrije loop op de keeper van SPVˊ81. Zijn slappe schot belandde in de handen van de alerte Jeroen Both en de keeper van SPV ˊ81 hielt hierbij de gastploeg in leven. De wedstrijd kabbelde voort en onder koude omstandigheden werd het voetbal er van beide kanten zeker niet beter op. Toen in de laatste kwartier van de wedstrijd SPV wat meer de lange bal ging spelen kwamen er wat meer mogelijkheden. Een onverwacht hard en diagonaal schot van invaller Ruben Vermeulen vanaf de rechterzijde was niet houdbaar voor de keeper van Moerkapelle. Dat leverde de 2-1 op en nog enkele spannende minuten te spelen. Een gelijkspel had de verhoudingen in de wedstrijd een beter beeld gegeven. Helaas gebeurde dat vanmiddag niet en wist Moerkapelle, sinds 3 jaar weer eens van het altijd hard werkende en zeer jonge SPV’81 te winnen.